Personeel gezocht

Zoek gericht met Facebook

De zaken gaan goed en je bent dringend op zoek naar nieuw personeel. Als je weet aan welk profiel deze nieuwe medewerker moet voldoen, dan adviseer ik om gericht op Facebook te gaan zoeken. Je kunt namelijk precies instellen welke personen jouw vacature mogen zien. Door op Facebook te adverteren bereik je de juiste personen en zijn de kosten ook nog eens relatief laag.

Stap 1: Bepaal een basissegmentatie door antwoord te geven op onderstaande vragen

 • Uit welke regio moet de nieuwe medewerker komen
 • Welke leeftijd moet de nieuwe medewerker hebben
 • Welk geslacht moet de nieuwe medewerker hebben
 • Welke taal spreekt de nieuwe medewerker

Heb je deze vragen beantwoordt, dan is het tijd geworden om eventueel nog verder te verfijnen in de segmentatie. Door verder te verfijnen sluit je ook personen uit, dus het is niet altijd verstandig om verder te verfijnen. Wil je een personen vinden die exact overeenkomt met het profiel die je in je hoofd hebt, dan kun je aan de slag met onderstaande vragen.

Stap 2: Verfijn je selectie door antwoord te geven op onderstaande vragen

 • Welk opleidingsniveau moet de nieuwe medewerker hebben
 • In welk vakgebied moet de medewerker actief zijn
 • Op welke school moet de nieuwe medewerker gezeten hebben
 • Wanneer moet de studieperiode van nieuwe medewerker geweest zijn
 • In welke branche is de nieuwe medewerker op dit moment werkzaam
 • Welke functie heeft de nieuwe medewerker op dit moment
 • Welke interesses moet de nieuwe medewerker hebben

Start de campagne

Zo, nu heb je de perfecte doelgroep gemaakt en kun je de campagne starten op Facebook. Belangrijk hierbij is dat je de vacaturetekst goed laat aansluiten bij de gemaakte doelgroep. Start met een wervende intro, houd de tekst kort en krachtig, vertel het ‘echte’ verhaal, kies de juiste functienaam en gebruik aansprekende tekst voor de doelgroep.

Ik ben ervan overtuigd dat je nu snel je droomkandidaat gaat vinden! Als ik je daarbij kan helpen, dan doe ik dat uiteraard graag.

Veel succes bij de zoektocht!