Bestaat de perfecte website?

Belangrijke factoren op een rij

Tja, dat is een goede vraag! Natuurlijk streven we allemaal naar die perfecte website, maar bestaat die eigenlijk wel? Laten we de belangrijkste factoren doornemen die wat mij betreft bepalen of jij over de perfecte website beschikt.

Design en uitstraling

Het design van je website is alleszeggend over jouw organisatie, het is de eerste indruk op het internet, dus geef dit voldoende aandacht. Worstel je bijvoorbeeld met de kleur, dan kan dit artikel je wellicht verder helpen.

Responsive

Anno 2017 moet je website eigenlijk wel responsive zijn. Dat wil zeggen dat de inhoud (content) zich aanpast aan de grootte van het device (bijvoorbeeld smartphone, tablet of computer) waarmee jouw website wordt bekeken.

Social media integratie

Dit geldt ook voor een social media integratie op je website, die valt ook niet meer weg te denken. Social media is hèt verlengstuk van je website, waarmee je heel gemakkelijk de interactie aan kunt gaan met je (potentiële) klanten.

Gebruiksvriendelijk

Denk bij gebruiksvriendelijk aan een gestructureerde en overzichtelijke website met een slimme navigatie. Laat je bezoekers niet ‘verdwalen’. Bij grotere websites zou je een zoekfunctie kunnen toevoegen.

Contactgegevens

Vergeet niet je contactgegevens prominent te vermelden. Dit verhoogt namelijk de betrouwbaarheid van je website voor de bezoeker. Hoe minder anoniem, des te beter het is.

Content

Zorg ervoor dat de inhoud van je website aansluit op de verwachting van de bezoekers. Voordat je een website maakt doe je een zoekwoordenanalyse en op basis van deze resultaten richt je je website in. Dit is de basis voor succes.

Laadtijd

Geef aandacht aan de laadtijd van je website. Naast dat je bezoekers afhaken als de laadtijd te lang is, geeft Google je een hogere ranking als de laadtijd kort is.

Favicon

Vergeet niet een zogenaamde favicon (pagina icoon) te maken voor je website, hierdoor is je website goed zichtbaar als er meerdere tabbladen geopend zijn in de browser.

Vindbaarheid

Je kunt er niet omheen, onderstaande cijfer (marktaandeel zoekmachines Q3 2017) laten zien dat het heel belangrijk is om een goede positie te hebben in Google, waardoor je website goed gevonden wordt. Dit kan ‘gratis’ door het toepassen van SEO (zoekmachineoptimalisatie), dit kan ook betaald door het toepassen van SEA (adverteren in zoekmachine).

Kun je bovenstaande factoren een dikke voldoende geven? Dan kom je volgens mij in de buurt van die perfecte website.

Zie je verbeterpunten? Ga ermee aan de slag of drink een keer een kop koffie met Digitalex.